Pazartesi, Nisan 17, 2006

MEMEDEN KESME 3., 4. ve 5. GÜNLER

Maalesef 3. gün gündüz Damla Hanimi uyutmayı başaramadım. Uyumamak icin diretti. Meme sormuyor ama uyumuyorda. Gecesi 12.30 di anca uyutabildim 13 saat ayakta durmayi basardi. Ama tabii bunda kardesimin ve yegenimin burda olmasinin etkisi var. Daha erken uyuyabilecekken Selenle oynamak icin ayakta kaldi.

Gecesi uyandığında meme verdim sonra tekrar kalktı biberon vereyim dedim istemedi. Ağlamaya başladı Ebruy'la oyle salla boyle salla derken teyzesinin ninnisiyle uyudu.
4. GÜN
Sabah 11.30 gibi anca uyandi o gün öğlen yine uyyumamak icin diretti bende fazla uğraşmadim uğraşamadim çünkü hic halim yoktu. Kendimi çok yorgun ve uykusuz hissediyordum. Onu kardeşime ve anneme birakip klubten arkadaşlarla görüşmek üzere dışarı çıktım. Saat 4 gibi Ebru uyutmayı başarmış.
Akşamı yine 12 gibi tüm ışıkları kapatarak onu uyku moduna sokmaya çalıştık. Çok zorlanmadık Allahtan.
Gece 3 gibi uyandi artik bu gece meme vermiyecektim, cok agladi uyumadi kardesimde kalkti beraber onu avutmaya calistik ama nafile. Bende iyice sinirlenmeye baslamistim. Kolumda salamaktan kolum kopmustu. Biraktim koltuga aglarsan agla yapacak biseyim yok diye bagirdim. Uzuluyordum ama elimden bisey gelmezdi. Artik donus yok. Agladi agladi agladi..


Sonra hadi gel buzdolabini acalim ne istersen al yiyelim dedim. Ha bu arada biberonla sutude reddetti. Aglaya aglaya mutfaga gittik. Dolabi actik sustu iki eline birer zeytin aldi. Masaya oturduk gülümsüyordu ekmekte verdim önüne parçalar koparip yemeye başladı. Birazda peynir. Sahur etti sabahin 4.30 uğunda anliyacağınız. 'hadi Damla uyuyalim artik uykun gelmedi mi' dedim sandalyeden inip beni çekiştirerek odaya götürdü ordaki çekyata yatmak istedi yüzükoyun yatti bende ona masaj yaparak bir yandan ninni söyledim. Saat 5 gibi sizmisti artik.

5. GÜN

Öğlen uykusunda yine Ebru işbaşındaydı ve Damlayı uyutmayı başardı. Bende çabuk uyumuyor işte anneye naz yapacak ya. Ama şu var artık meme sormuyor. O garip şeyleri sadece iki gün gösterdim. Bir daha tutturmadı.

Gece 12 gibi kolumda pışpışlayarak uyutmak fazla zaman almadı şükür. Yine sabahin 3 ünde hep aynı saatte yine kalktı yine uyuyamadı yine ağladı ama bu sefer hemen buzdolabına götürdüm :) çok ağlatmadan mini bir kahvaltı yaptıktan sonra kolumda mayışmaya başladı. Yatağına götürüp orada sırtını sıvazlayarak uyuttum. Sadece 1 saat uğraşmayla yırttık.

İnşallah her geçen gün daha iyi olur ve şu gece uyanmalarıda düzene girer.

5 yorum:

sevilay dedi ki...

merak etme, gece uykusu düzelir, ama iyi hemen birakmis.

Simdi normal sütmü vereceksin?

Ferah Gülşen dedi ki...

Sevilaycim ben uzun zamandir normal sute basladim zaten, sutum fazla yoktu gece biberonla sut veriyordum simdide devam edicem ama gece vermeyi kesmeyi dusunuyorum yavas yavas.

sevilay dedi ki...

Samet sabah uyandiktan sonra ve aksam yataga yattinda veriyorum ve daha vermeye de düsünüyorum. Dr. bir cocugun günde 500 gr. süt icerse cok iyi olur dedi. bende sabah 250 gr. ve aksam 250 gr. veriyorum.

Ferah Gülşen dedi ki...

SEvilaycim, beni yanlis anladin. normal sute uyanik hallerde mutlaka devem Ben sadece gece uykusundan uyanip icmesini demek istedim. Sabah kalktiginda kahvaltida ve aksam yatmadan once iciriyorum. Ama damla gece cok sık uyandigi icin sabaha karsida veriyorum ben onu demek istedim.

Adsız dedi ki...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it celebrex