Cumartesi, Nisan 08, 2006

18 aylık Damlos Neler Yapıyor?

Damla her geçen gün yaptığı yeni şeylerle beni şaşırtmaya devam ediyor. Komiklik, şirinlik, yaramazlık, yeni kelimeleri soylemeye çalışma derken her gün bir şey öğreniyoruz.


Bu ay tuvalet eğitimine başladık.

Kendi kendine yemek yemeyi seviyor. Elle çatalla kaşıkla nasıl olursa. Ağzını tutturabildiği sürece tabii :). Etraf batmış kimin umurunda.

Kelime hazinesi bayağı gelişti. Her denileni anlıyor ve ezbere bildiği ve söylediği kelimeler fazlalaştı. Şu an aklıma gelenler At, fil, atta, kalk, çekil, ottu (otur), al, ayı, mamun, yaprak, abi, aba (abla), düt düt, bebe, mont, böbek (göbek), bye, gel, yumu (yumurta). ... bunlara örnek. Baba ve anneyi saymıyorum. Bu kelimeleri değişik şekillerde ve ses tonuyla söylemeyi seviyor. Babacı, babam, annem gibi.

Etrafı karıştırmayı çok seviyor. Meraklı. Dolaplar, çekmeceler ondan soruluyor.

Koltuk ve sandalyelere rahatlikla inip çıkabiliyor.

Bulaşık makinasını ve çamaşır makinasını beraber boşaltıyoruz. Boyunun yettiği yere çatal kaşıkları çıkartıp koyuyor. Çamaşırları tele asıyor.

Oyuncaklarıyla değilde daha çok ev eşyalarıyla ilgileniyor.

Dışarı çıkmayı çok seviyor. Sabahları üstünü değiştirdiğim zaman dışarı çıkacağını sanıp atta atta diyip bir çığlık kapıya koşuyor. Gelde çıkarma :)

Dışarda kedi köpek peşinde korkmadan koşuyor.

Eşyaların yerlerini unutmuyor. Kaybettiği bir oyuncağı arayıp bulabiliyor. Ama üzerinden fazla zaman geçmemek suretiyle.

Giyinirken ve soyunurken yardımcı oluyor.

Yaptığım, ona gösterdiğim hareketleri taklid ediyor.

Banyo yapmaya bayılıyor, çıplak kalmaya bayılıyor.

Altını değiştirmek acayip yorucu. Açıldığı an pırrrrrrrr. Yakala yakalayabilirsen.

Tv seyretmek en buyuk tutkusu. Reklamlar ve Baby Tv tabiiki. Gündüzleri tv açmıyorum artık. Bazen televizyonun kumandasını alıp kendi açmaya çalışıyor baby baby diyor (baby tv). Akşamları haliyle açılıyor o zaman Damla tv karşısına kuruluyor. Reklam çıktıkça bizde habire kanal değiştiriyoruz.

Kitapları seviyor. Resimlere bakıp bildiği şeylerin isimlerini tekrarlayıp gösteriyor.

Onunla oynamayınca istediği olmayınca kızıp içini çekerek ağlama numarası yapıyor. Bazende maalesef yüzüne vuruyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ferahcim,ne guzel yapiyorsun boyle notlar yazmakla.ustunden zaman gectiginde acaba damla o zaman neler yapiyordu diye sormak yerine burdan okuyabilrisin,cok hos.damlanin kendisi icinde oyle tabi.
ellerine saglik.
odul

Ferah Gülşen dedi ki...

Evet Odulcum aynen oyle hem hatıra kalsın hem akılda kalsın diye bu notları gunluk tutmak yerine buraya yazıyorum. Tesekkurler ilgine. Opuyorum.

Sevgiler

Ferah

Ferah Gülşen dedi ki...

Evet Odulcum aynen oyle hem hatıra kalsın hem akılda kalsın diye bu notları gunluk tutmak yerine buraya yazıyorum. Tesekkurler ilgine. Opuyorum.

Sevgiler

Ferah

sevilay dedi ki...

ay güzelim sen yazdikca Samet (oglum) gözümün önüne geliyor.

Bizim oglusumuzda reklam hastasi, sanki kilitlenmis gibi oluyor reklamlar cikinca, neden cocuklar bu reklamlari seviyor anlamis degilim.

Allah nazarlardan saklasin canim.

Selamlar