Pazartesi, Aralık 05, 2005

DİŞ BUĞDAYI...

Eh nihayet kızımın gec çıkan dişi için diş buğdayı yapabildik. Cuma günü ablam aradı 'cumartesi kararlaştırdık sana geliyoruz Damlos a diş buğdayı yapmak için' dedi ve bende hem sevindim hem telaslandim tabii. Ama kendi aramizda yapacagimiz için fazla stres yapmamaya karar verdim. Çünkü şimdiye kadar her organizasyonumuz (mevlüd iftar, doğumgunu vs.) daha doğrusu hazırlık aşaması ve günü stresli geçtiği için.

Evet gelelim cumartesi gününe. Uykusuz geçen cuma gecesinden sonra aksilik bizim bakıcının izin günüydü ve ben yalniz başima huysuzlanan bir kizla hazirlanmaya çalıştım. Neyse dedim ya fazla stres yapmamaya karar verdim.

Allahtan bakicimiz bir gün önceden iki çeşit salata yapmıştı, bende bir iki börek yapacaktım malzemeleri hazırladım ama onları yapmak ablamlara kaldı :) maalesef. Tatlılarıda onlar getirince yemek işimiz halloldu böylelikle. Hepside uzaktan geliyor Istanbul içinden sadece kayinvalidem, eltim ve küçük kardeşim geldi. Bu arada biz kalabalık bir aileyiz 5 kız kardeş bir erkek.

Ben buğdayı onlar gelmeden önce kaynattım. Ama acemilik fazla kaynatmışım dedi annem. Bir kilo buğday dendiği için nedense herhalde vardır bir hikmeti diyerek ben de bir kilo kaynattım ama yarısı (Murat yani eşim duymasın bana demişti çok değil mi diye) çöpe gitti :(.

Sonra tontiş kuzum uykusunu iyi alamadığı için huysuzlanmaya başladı iyice. Zar zor onu giydirdik yeğenlerim de gelince biraz havaya girdi. Yemeklerin peşinden mammmaaa mammmaa diyerek dolaşmaya başladı. Eh masamız hazırlandı haa birde unutmadan ayak poçası yapılırmış yeni yürümeye başlayan için fazla düşmesin diye. Bir de onu yaptık. Biz tabii poça yerine simit kullandık ayaklarının arasından yuvarladık. Sonra ortaya makas, para, kitap vs. koyduk meslek seçimi için. Efendim Damlos hanım önce parayı :) sonra kitabı eline aldı. Artık hayırlısı bakalım...

Ve böylelikle bir kutlama daha atlatmış olduk. Daha nice nice guzel şeyleri yaşamak kutlamak dileğiyle.

Canım tontis kızım dişlerin hayırlı, uğurlu, saglam olsun insallah...

1 yorum:

ece dedi ki...

Ferah.cım,
Damloş prensesimizin inci taneleri hayırlı uğurlu olsun güzelim...Bol ısırıklı günler dilerim...
Darısı bizim başımıza...
sevgiyle kal...