Çarşamba, Aralık 20, 2006

SEKER BAYRAMINDAN BU YANA NELER OLDU?

Uzun zamandır bir türlü elim varmıyordu bloğuma bişeyler yazmaya. Ama baktım yılbaşı geliyor kurban bayramı geliyor ben hala tembel tembel duruyorum, bari bişeyler paylaşayım dedim. Şeker bayramı sonrası Damla'nın hastalanması hastanede kalmamız akabinde tekrar hasta olması derken canım acayip sıkkındı. Yaz tatilimizin bitmesiyle hastalıkların arkası kesilmedi. Allah geçer hastalık versin ama yine de Damlacık ilaç içmekten, uykusuz geçen gecelerden bunalmıştı e tabii ki bende. Benim ruhsal durumumdan bahsetmeye gerek yok sanırım özellikle anne olanlar anlayacaktır.

Bu zaman zarfında başka kayda değer bir şey olmadı hayatımızda. Kızım günden güne serpiliyor, dilleniyor ve öfkeleniyor:). İtirazlar ve asilikler artıyor. Hah işte 2.5 yaş sendromuna buyrun dedirtiyor yani. Mümkün olduğunca suyuna gitmeye çalışıyorum ama zor. Çok sabır istiyor gerçekten. Ne zaman nasıl davranacağımızı şaşırıyoruz bazen. Artık aklı herşeye eriyor maşallah, yaptıklarımız söylediklerimiz çok yakından inceleniyor ve hafıza kaydediliyor cadı tarafından ve hiç ummadığımız zamanda karşımıza çıkıyor, gülüyoruz genelde ama bu durumlar düşündürüyorda. Demeki artık daha dikkatli davranmamız gerekiyor ister ona karşı, ister biz büyükler aramızda yaptığımız konuşmalarda, ev içi hallerimizde örnek teşkil etmeliyiz. Konuşmalarımızın vurguları bile taklit edilir oldu. Ben neyi nasıl hangi ses tonuyla söylüyorsam aynısını bana yapıyor :).

Unutmadan asıl güzel haber sevgili arkadaşlarımız Oya ve Emel arka arkaya doğum yaptılar. Önce Oya 15 Aralıkta Ömer Aras'ı sağlıkla kucağına aldı. Hemen ertesi gün 16 Aralıkta Emel'in oğlu sürpriz yaparak iki gün erken dünyaya gelmeye karar verdi. Onun adı da Poyraz. Allah ikisinede ailesiyle birlikte uzun sağlıklı ömürler versin.