Pazartesi, Şubat 27, 2006

ALPEREN'İN DİŞ BUĞDAYI




Geçtiğimiz cumartesi Anneler klubu arkadaşlarımızdan Pınar'ın oğlu Alperen'in diş buğdayı vardı. Ona gittik. İzmirden sevgili Ödül ve Nilhan'ın katılımlarıyla daha bi özel olan toplantı eğlenceli geçti hele bebeklerin şu toplu fotolarına bakar mısınız? Ne tatlı di mi? Koltukta en sağda bantlı olan benim cadım Damlos. Suratsız şey :).

Uzun bir aradan sonra Merhaba

Ceeee



















Bloğumuza ilgi göstermeyeli bayaği bir zaman oldu. Bu arada neler yaptik? Ben ev hayatina iyice bi alıştım. İş hiç aklıma gelmiyor. Damla günümü öyle bir dolduruyor ki. Arka arkaya yağan karla beraber eve tıkılmıştık. Güneş bir ara yüzünü gösterdiğinde de kızımı oyun grubuna götürdüm. Artık kısmetse mümkün olduğunca götürücem. Ben anneyiz.biz in düzenlediği ilk yardim seminerine gittim.

Gecen haftada Kartalkaya'ya gittik. Mükemmel bir hava bizi karşıladı. Damla da bol bol kar havasi aldi. Ablam sagolsun, Damla'nin peşinden koşarken bende kayma fırsatı buldum. Damla hanım otelin maskotuydu resmen. Otelde adım atmadığı yer kalmadı. Bu tatil hepimize çok iyi geldi ama dönüş ve eve geldikten sonra o valiz açıp yerleşme yok mu acayip yorucu ve can sıkıcı :) İki gun çantalara dokunmadım. Gerçi hic zamanım da olmadı. Haftasonu sevgili Pınar'cığımızın yakışıklı oğlu Alperen' in diş buğdayı vardı. Ona gittik bir sonraki yazımda onu anlatacağım. Bu yazıya noktayı koyalım o zaman.

Cuma, Şubat 10, 2006

DAMLOS 16 AYLIK ...

Damla hanım 16 ayını doldurdu. Bakalım kucuk hanım degisik yeni neler yapıyor.

Anne baba mama meme dede ayı elma bebe acı en dogru sekilde soyledigi kelimeler, ezberinde olan soylemeye çalıştıkları ise zeytin, yaprak, çiçek, maymun, kapak. Bunlardan başka bibim her soylediğimizi tekrarlamaya çalışıyor. Ama anlamadığı şey yok artık.

Banyo için deli oluyor kendi eşyalarını kendi çıkarmaya çalışıyor.

Mimikleri iyice gelişti. Bizi çok güldürüyor. Taklit yapmayı seviyor. Aynaya bakarak kendi kendine hareketler yapıyor.

Babasını çok seviyor yani her kız çocuğu gibi babacı. Evde telefonu alıp babba diyor, kimin resmini göstersem baba diyor her yerde babasını görüyor :).

Eline bi bez veya ıslak mendil alıp yerleri siliyor. Bulaşık makinasını birlikte boşaltıyoruz. Yardım ediyor sağolsun.

Diğer taraftan acayip dağıtıyor, ben bir yeri toplayana kadar başka bir yer çoktan dağılmış çekmeceler boşalmış oluyor.

Perşembe, Şubat 02, 2006

Damloş'a hamileyken yazdığım şiir. ELMA ŞEKERİM

28 haftalik hamileydim, karnımda elma gibi çıkıntılar yaptığı için ona elma şekeri diyorduk ve hissettiklerimi onun için yazdığım bir şiirle ifade etmek istemiştim.

ELMA ŞEKERİM

Elma Şekerim,
Güzel bebişim,
Minik ayaklarınla attığın her tekme
Yaşama sevincim.

Miniş ellerin,
Yumuk gözlerin,
Beni sana daha çok bağlıyor
İçimdeki her hareketin.

Sevgimizin meyvesi,
Yaşamamızın anlamı,
Evimizin nuru,
Allah'ım bozmasın varlığınla verdiğin huzuru.

Yuvamıza güneş gibi doğacak,
Mutluluğumuza mutluluk katacak,
Canımızın yarısı, ruhumuzun bir parçası,
Hayatımızın neşesi olacaksın.

Ve annen ile babişin seni çoook sevecek, hep sevecek ...

11 Ağustos 2004